29 January 2012

Pampers : Mainan Harga oleh Giant

Masa teman bawa anak g memain kat taman... jumpa la sorang jiran nie... dia kater kat Giant ader buat promotion pampers... kira lebih murah sikit la dari biasa. dia cakap last ari nie... kalu esok rasanya dah balik harga asal.

Makanya, memang teman plan nak beli pampers pun, cuma kat Tesco takde promosi. bila teman dapat tau, teman pun curi masa untuk g ke Giant... lagipun, ade giant yang dekat je ngan rumah teman... dalam 8 minit je... kalu laju sikit dalam 5 minit pun buleh sampai.


memang betul seperti  yang diceritakan... memang giant ader buat promosi pamper... selalu pampers kat giant memang lebih mahal dari kedai ubat cina yang biasa teman beli.... bila time promosi je harganya lebih murah sikit... kira beza dalam 1 atau 2 ringgit la..

bila teman dah bayor... teman tengok kat resit, untuk pampers Pet Pet L68, harga asal giant tulis, RM 45.99, dapat potongan RM 13.11... so harga Pet Pet tu, RM 32.88...  bagi kome yang biasa beli pet pet nie, mesti kome rasa harganya sebenar tak la semurah maner... tu yang teman pelik, bila pulak giant pernah jual pet pet nie sampai RM 45.99 pada harga biasa ... nie yang teman rasa giant nie main harga... 

lagi satu, teman beli pampers Mammy Poko L56...kat resit giant tulis, harga asal RM53.99, dapat potongan  RM 12.11, so harga Mammy Poko tu, RM 41.88... persoalannya betul ke harga asal, mammy poko tu RM53.99... teman jarang beli...sekali sekala je... tu pun teman pakaikan kat anak teman waktu malam je.

banyak lagi barang yang kita boleh pantau harga kat giant nie.... namun sebagai pengguna, teman sangat sedar benda nie.. cuma apa yang teman buleh buat... pendek kata, kalau mahal jangan beli, kalau murah baru beli.

No comments:

Post a Comment

Bertindaklah dengan berfikir dan bertanggungjawab.

Post a Comment