15 April 2014

Aura Positif

Untuk maju ke hadapan kita perlu berfikiran positif. 

26 February 2014

Perubahan Cuaca

Bila berbicara soal alam, pastinya kita akan bercakap soal cuaca panas, hujan, ribut ataupun mendung. Tetapi bila cuaca cerah, kita berbicara dalam lingkungan yang tenang.

Itulah lumrah manusia, perlu akur dengan kehendaknya penciptanya. Bila hujan yang banyak, bumi akan banjir. Bila panas yang berpanjangan, bumi akan kering kontang.

12 February 2014

Servis Kereta di Honda Puchong

Suka untuk aku berkongsi pengalaman menghantar servis kereta di Honda Service Centre di Puchong. Lokasi service centre adalah sebaris dengan Tesco Puchong. Bangunannya boleh dilihat jika anda menelusuri LDP.

Jika anda mahu servis kereta disini, ada dua cara yang boleh buat sama ada anda booking terlebih dahulu, ataupun hanya walk in sahaja. Masa awal-awal dulu memang aku akan booking tetapi akhir-akhir nie aku walk-in aje. Dari segi tempoh menunggu, booking lebih baik, sebab anda hanya perlu datang awal 15 minit daripada waktu anda booking. Masa menunggu pun agak singkat, tapi untuk dapatkan waktu booking ikut masa anda sebenanya susah. Untuk satu-satu masa, hanya dibenarkan 4 kereta sahaja untuk booking, Contohnya, 8.30 am - 4 kereta. Kira dalam satu hari jumlah yang dibenarkan untuk booking terhad. Sebab itu, aku ambil pendekatan walk-in sahaja. Tapi setakat ini, walaupun walk-in aku rasa ok je.

Cuma servis kereta honda memang mahal agaknya berbanding dengan kereta lain. Aku takde kes study bagi membuktikan fakta ini, tapi setiap kali servis tak lari, kos yang anda perlu bayar tak kurang dari RM200 ribu. Walaupun setakat servis yang biasa saja.

Ruang menunggu kat honda servis ini luas. Surat khabar dan air kopi pun ada disediakan. Cumanya aircondnya agak panas sikit, mungkin sebab dinding kacanya menyebabkan haba banyak masuk. 





27 January 2014

POTD 12 : Restoran Tepi Sungai Jamilah, Kluang Johor

Kedai ini dibuka 24 jam

Kirana Tomyam, Taman Puncak Jalil

Restoran ini adalah yang baru dibuka di Taman Puncak Jalil. Bagus la, untuk menambah pilihan kedai makanan di kawasan ini. Dari segi rasa, tidak la sedap sesangat. Tapi masih dikategorikan pilihan untuk datang semula.